Szybki torcik w słoiczku z kremem cynamonowym i orzechami – na jesienną chandrę
Składniki na 2 porcje:
- gotowy spód tortowy ciemny Dan Cake
- serek mascarpone – 150 g
- śmietanka 36% - 150 g
- cukier puder – 40 g
- cynamon – 2 łyżeczki
- wanilia – ½ laski
- orzechy włoskie –50 g
- ozdobne słoiczki – 2 sztuki
Przygotowanie:
Orzechy podprażyć chwilę na suchej patelni, ostudzić i pokruszyć. Gotowe spody tortowe ciemne Dan Cake pokruszyć i wymieszać w misce z orzechami. Do ubitej śmietanki dodać serekmascarpone i ponownie ubić do połączenia składników. Cukier puder wymieszać z cynamonem i drobno posiekaną laską wanilii. Dodać pod koniec ubijania do śmietanki z serkiem mascarpone. W słoiczki układać na zmianę, warstwowo pokruszone spody tortowe z orzechami i krem cynamonowy. Podawać schłodzone. Ozdobić na wierzchu kilkoma dodatkowymi, pokruszonymi orzechami.
Smacznego!