Rurki serowe z sałatką z kurczaka i awokado
Składniki:
- plastry sera żółtego Edamski Hochland
- pierś z kurczaka
- 1 awokado
- 1 mały brokuł
- mała puszka kukurydzy
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól i pieprz do smaku
- pół łyżeczki papryki słodkiej w proszku
- ząbek czosnku
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić w małą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Usmażyć na oleju, ostudzić. Brokuł podzielić na różyczki, krótko ugotować w osolonej wodzie - al dente, schłodzić zimną wodą, odsączyć. Awokado pokroić w kostkę, wymieszać z kukurydzą, kurczakiem, brokułem i jogurtem, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Nakładać na plastry sera i zawijać w rulony. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smacznego!