Babeczki brownie z malinami

babeczki-brownie-z-malinami

Składniki:

- 1 opakowanie babeczek brownie mocno czekoladowych Delecta

- 1 jajo

- 50 ml mleka

- 75 g margaryny

- 500 ml śmietany kremówki

- 100g cukru pudru

- 125 g świeżych malin

 

Sposób przygotowania:

  1. Roztop 75 g margaryny w garnuszku i poczekaj aż się schłodzi.
  2. Nastaw piekarnik na temperaturę 180 stopni bez termoobiegu.
  3. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, wbij 1 jajo, dodaj mleko i roztopioną margarynę. Miksuj składniki przez 1 minutę, do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste.
  4. Rozłóż ciasto do 12 papilotek i piecz przez około 16 minut. Po upieczeniu babeczki mogą robić wrażenie lekko niedopieczonych. Odstaw je do wystudzenia.
  5. Aby przygotować krem, schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
  6. Za pomocą szprycy nałóż krem na wystudzone babeczki. Na czubku każdej ułóż malinę.