Babeczki brownie z malinami
Składniki:
- 1 opakowanie babeczek brownie mocno czekoladowych Delecta
- 1 jajo
- 50 ml mleka
- 75 g margaryny
- 500 ml śmietany kremówki
- 100g cukru pudru
- 125 g świeżych malin
Sposób przygotowania:
- Roztop 75 g margaryny w garnuszku i poczekaj aż się schłodzi.
- Nastaw piekarnik na temperaturę 180 stopni bez termoobiegu.
- Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, wbij 1 jajo, dodaj mleko i roztopioną margarynę. Miksuj składniki przez 1 minutę, do otrzymania jednolitej masy. Ciasto powinno być gęste.
- Rozłóż ciasto do 12 papilotek i piecz przez około 16 minut. Po upieczeniu babeczki mogą robić wrażenie lekko niedopieczonych. Odstaw je do wystudzenia.
- Aby przygotować krem, schłodzoną kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
- Za pomocą szprycy nałóż krem na wystudzone babeczki. Na czubku każdej ułóż malinę.