Romantyczne śniadanie we dwoje: czerwone owoce pod kruszonką z musli i migdałów

romantyczne-sniadanie-we-dwoje

Śniadanie to pierwszy i według niektórych najważniejszy posiłek w ciągu dnia, podczas którego możemy się na chwilę zatrzymać i porozmawiać, zanim wpadniemy w wir codziennych obowiązków. W Walentynki spędź te chwile tylko we dwoje, najlepiej w domowym zaciszu. Nie musisz wstawać bladym świtem, by zjeść wtedy coś wyjątkowego. Słodkie, zdrowe i  pożywne owoce pod kruszonką możesz przygotować wieczorem dzień wcześniej. Rano tylko wstawisz je do piekarnika i gotowe.

Składniki:

  • 600 g dowolnych, czerwonych owoców (mogą być mrożone)
  • 100 g Wiśni soczystej Bakalland
  • 300 g Musli chrupiące Bakalland BA! 5 zbóż z żurawiną
  • 100 g Migdałów Bakalland
  • 8 łyżek syropu klonowego
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Świeże lub mrożone owoce i suszone wiśnie wkładamy do tartaletek, dodajemy szczyptę soli, łyżeczkę cynamonu i kilka całych migdałów. Resztę migdałów blendujemy i łączymy z musli. Przygotowaną w ten sposób mieszanką posypujemy owoce. Całość polewamy syropem klonowym. Pieczemy przez 20 minut, aż nabierze złotego koloru.