Tiramisu z malinami
Składniki:
- ser 3-krotnie mielony – 300gramów
- żółtka - 2 sztuki
- cukier puder - 100 gramów
- mała cytryna - 1 sztuka
- kostka do pieczenia Kasia - 60 gramów
- śmietanka 30% - 250mililitrów
- kawa rozpuszczalna – 1łyżka
- likier kawowy - 1 łyżka
- cukier - 2 łyżeczki
- okrągłe biszkopty - 30 sztuk
- maliny
Sposób przygotowania:
- Kasię utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami. Cytrynę umyj i zetrzyj z niej skórkę.
- Kawę zalej szklanką gorącej wody, dodaj cukier i wymieszaj. Gdy przestygnie,wymieszaj z likierem.
- Śmietankę ubij na sztywno. Masę żółtkową wymieszaj z serem, łyżeczką skórki zestartej cytrynyskórki i ubitą śmietanką.
- W otrzymanym ponczu kawowym mocz biszkopty i ułóż po kilka na dnie każdego zpucharków.
- Na biszkoptach ułóż część masy serowej i warstwę malin. Przykryj ponownie masąserową imoczonymi w ponczu biszkoptami.
- Całość przykryj resztą masy serowej. Oprósz kakao i udekoruj owocami i biszkoptami.