Tortilla z hummusem, awokado i serem feta
Składniki:
- 8 łyżek hummusu marki Jasmeen
- 2 placki tortilli marki Sandra
- 200 g sera feta
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 2 dojrzałe awokado
- 1 natka pietruszki
- 3 łyżeczki soku z cytryny
- sól oraz pieprz
Przygotowanie:
Awokado obieramy i kroimy na plasterki. Następnie skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek i kładziemy na nią pojedynczo placki tortilli, które podgrzewamy, aż do momentu kiedy się przyrumienią i nabiorą złocistej barwy. Gotowe placki tortilli wykładamy na talerz, połowę smarujemy grubą warstwą hummusu i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Następnie układamy po kilka plastrów awokado i posypujemy obficie pokruszoną fetą. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i składamy na pół.