Babeczki z żelkami Śmiejżelki Sokki Słodki Sad
Składniki:
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki białej oranżady
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Śmiejżelki Sokki Słodki Sad 3 opakowania
- 250 g śmietanki 36%
- 250 g mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.Powoli ucierając, wlewamy połowę oranżady i oleju. Stopniowo dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia – cały czas ucieramy ciasto na wolnych obrotach miksera.Wlewamy pozostałą oranżadę i olej. Ucieramy, aż całość się połączy.
Masę przelewamy do formy na babeczki, wyłożonej papilotkami (mniej więcej do 3/4 wysokości).
Pieczemy ok. 20-25 minut w 180° C (góra/dół). Pod koniec czasu sprawdzamy. Jeśli jest suchy, możemy wyjąć muffinki z piekarnika.
W ostudzonych babeczkach wykrawamy środki i wkładamy po 2-3 żelki.
Mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijamy na sztywny krem. Przekładamy go do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki. Na wierzchu każdej układamy żelki.
Smacznego!