Paluszki warzywne z dipem oliwkowym
Czas przygotowania: ok. 15 min
Liczba porcji: 1 porcja
Poziom trudności: Bardzo łatwy
Składniki:
zielone oliwki - ½ szklanki
oliwa z oliwek – 2 łyżki
świeża bazylia – ½ pęczka
czosnek – 1 ząbek
śmietana jogurtowa 10% od OSM Piątnica – 100ml
sól, pieprz do smaku
marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia
Wykonanie:
Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki.Dodać oliwę, posiekaną bazylię i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również śmietanęoraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem,dynią.