Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

paluszki-warzywne-z-dipem-oliwkowym

Czas przygotowania: ok. 15 min

Liczba porcji: 1 porcja

Poziom trudności: Bardzo łatwy

Składniki:

zielone oliwki  - ½ szklanki

oliwa z oliwek – 2 łyżki

świeża bazylia – ½ pęczka

czosnek – 1 ząbek

śmietana jogurtowa 10% od OSM Piątnica – 100ml

sól, pieprz do smaku

marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia

 

Wykonanie:

Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki.Dodać oliwę, posiekaną bazylię i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również śmietanęoraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.

Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem,dynią.