Grillowane krewetki w sosie ze Złotych owoców i limonki

grillowane-krewetki-w-sosie-ze-zlotych-owocow-i-limonki

Składniki:

  • Ok 20 krewetek
  • 2 limonki
  • 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki sosu teryaki
  • 1 ząbek czosnku
  • Pęczek świeżej kolendry
  • Sól i pieprz do smaku

 

Do większego naczynia wlewamy oliwę i sok z limonki oraz posiekany czosnek. Następnie dodajemy Złote owoce, sól i pieprz do smaku, sos teryaki i posiekaną kolendrę. Odstawiamy na ok. 30 minut, po tym czasie delikatnie blendujemy. Do gotowej marynaty dodajemy krewetki i odstawiamy na kilka godzin. Następnie krewetki nadziewamy na drewniane patyczki i grillujemy przez ok. 5 minut. Gotowe możemy dodatkowo skropić sokiem z limonki.