Cannelloni ze szpinakiem i kremowym serem Hochland

Składniki:
- ok. 12 rurek makaronu cannelloni
- 2 łyżki oliwy
- 250 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 opakowanie sera kremowego Śmietankowego Hochland w trójkącikach
- 200 ml śmietanki 18%
- sól i pieprz do smaku
- 1/2 opakowania sera kremowego w plastrach Śmietankowego Hochland
Przygotowanie:
Na oliwie podsmażyć chwilę posiekany czosnek, dodać szpinak, chwilę podgrzewać, doprawić solą, pieprzem i gałką, dodać rozdrobnione sery kremowe śmietankowe Hochland w krążku , dokładnie połączyć. Masą nadziewać rurki makaronu, układać w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietanką i przykryć naczynie folią aluminiową, piec ok. 30 minut (180°), następnie zdjąć folię, a na wierzchu poukładać plastry sera kremowego Śmietankowego Hochland, piec kolejne 15 minut, tym razem bez przykrycia.
Smacznego!