Eklerki z ciasta francuskiego z owocami
Składniki
- 1 opakowanie eklerków marki Delecta
- 350 ml schłodzonego mleka
- 1 opakowanie posypki kuleczki czekoladowe Decorada
- dowolne świeże lub mrożone owoce
- 3 łyżki cukru pudru
Na początku nagrzewamy piekarnik do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto do przygotowania eklerków przygotowujemy zgodnie z przepisem na pudełku. Po upieczeniu studzimy ciasto i przekrawamy je wzdłuż na dwie części.Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wsypujemy zawartość opakowania z kremem i miksujemy na najwyższych obrotach przez klika minut.Za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy krem do eklerów.Na wierzchu kremu układamy owoce i posypujemy Decoradą.Na koniec ciasto przykrywamy drugim kawałkiem eklerka. Wierzch prószymy cukrem pudrem.
Słodki eklerek gotowy!