Jajka z szynką Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol w cieście francuskim

jajka

Składniki:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego

- 6 jajek

- 10 dkg szynki Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol

- 6 pomidorków koktajlowych

- pęczek szczypiorku

- wędzona słodka papryka

- 10 dkg sera żółtego

- sól morska gruboziarnista

- sałata do dekoracji

 

Jak przygotować:

Z ciasta francuskiego wykrój szklanką kółka i ułóż w wysmarowanej tłuszczem formie na muffinki. Na każdym kółku ułóż plasterki szynki i sera i przyprósz wędzoną papryką. Wybij po jednym jajku do każdego otworu formy, posyp solą i udekoruj połówkami pomidorków. Piecz w 180 stopniach przez ok. 15 min. Podawaj na sałacie, posypane drobno pokrojonym szczypiorkiem.