Deser Tiramisu z mascarpino

deser-tiramisu-z-mascarpino

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 1 opakowanie Mascarpino - mix do mascarpone Delecta
  • Okrągłe biszkopty
  • Filiżanka zaparzonego espresso
  • 30 ml amaretto
  • 175 ml zimnego mleka
  • 4 płaskie łyżki kakao

Tiramisu to jeden z najpopularniejszych włoskich deserów. Sprawdzi się świetnie w okresie letnim, ponieważ nie wymaga nawet pieczenia. Jak go przygotować? To proste!

Na początek miksujemy mix do mascarpino z serkiem mascarpone i mlekiem. Nakładamy trochę kremu do pucharków. Następnie mieszamy espresso z likierem amaretto. Po dokładnym wymieszaniuczas na biszkopty, które zanurzamy we wzmocnionym espresso i układamy na kremie. Posypujemy całość kakao i nakładamy kolejne warstwy, aż do wyczerpania składników.

Prawda, że mało skomplikowane? Smacznego!