Deser Tiramisu z mascarpino
Składniki:
- 250 g serka mascarpone
- 1 opakowanie Mascarpino - mix do mascarpone Delecta
- Okrągłe biszkopty
- Filiżanka zaparzonego espresso
- 30 ml amaretto
- 175 ml zimnego mleka
- 4 płaskie łyżki kakao
Tiramisu to jeden z najpopularniejszych włoskich deserów. Sprawdzi się świetnie w okresie letnim, ponieważ nie wymaga nawet pieczenia. Jak go przygotować? To proste!
Na początek miksujemy mix do mascarpino z serkiem mascarpone i mlekiem. Nakładamy trochę kremu do pucharków. Następnie mieszamy espresso z likierem amaretto. Po dokładnym wymieszaniuczas na biszkopty, które zanurzamy we wzmocnionym espresso i układamy na kremie. Posypujemy całość kakao i nakładamy kolejne warstwy, aż do wyczerpania składników.
Prawda, że mało skomplikowane? Smacznego!