Sałatka z filecikami
Składniki:
- 2 opakowania Filecików Roślinnych Garden Gourmet
- 100 g orzechów nerkowca (lub 50 g nerkowca i 50 g orzechów pekan)
- 1 obrane mango
- 1 obrane awokado
- 150 g liści szpinaku
- 300 g świeżego ananasa
- 200 g ciecierzycy w puszce
- 30 ml soku z cytryny
- 3 łyżki stołowe oleju roślinnego
- 2 łyżki stołowe syropu z agawy
- świeżo zmielona papryka
Sposób przygotowania:
- Orzechy nerkowca upraż na suchej patelni i odłóż do oddzielnego pojemnika. Na tej samej patelni rozgrzej olej i usmaż fileciki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W międzyczasie przygotuj sałatkę. Wrzuć liście szpinaku do miski, wyczyść owoce i awokado, posiekaj w kostkę i dodaj do sałatki. Pozostaw niektóre kawałki do dekoracji.
- Zrób dressing z soku z cytryny i syropu z agawy. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj dressing do sałatki, a resztą udekoruj talerze.
- Na koniec, dodaj wcześniej przygotowane orzechy, ciecierzycę i podsmażone fileciki. Udekoruj wszystko granatem i pozostałymi kawałkami owoców.