Nie tylko deklaracja – fakty i mity nt. oddawania szpiku
W naszym kraju zarejestrowanych jest niemal 1,7 mln potencjalnych dawców szpiku – pod tym kątem nasz Polska plasuje się na miejscu trzecim w Europie i...
Czytaj więcej
Czekoladowy salceson z jabłkami
Składniki: 4 jaja 1 szklanka cukru 200 ml oleju 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej Delecta 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta...
Czytaj więcej
Wiejski stół – weselna atrakcja dla smakoszy polskiej kuchni
Organizacja polskiego wesela to nie lada wyzwanie. Poza wyborem daty, miejsca i stylizacji, państwo młodzi spędzają dużo czasu na komponowaniu odpowiedniego weselnego menu. Co powinno...
Czytaj więcej
Deser Tiramisu z mascarpino
Składniki: 250 g serka mascarpone 1 opakowanie Mascarpino - mix do mascarpone Delecta Okrągłe biszkopty Filiżanka zaparzonego espresso 30 ml amaretto 175 ml zimnego mleka...
Czytaj więcej
Co jeść w okresie letnim? Wakacyjna dieta
Justyna Wąsik, dietetyk kliniczny Prawidłowo zbilansowana dieta dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zmienia się ona takżew zależności od występującej pory...
Czytaj więcej
Strefa zmywania – jak urządzić ją modnie i funkcjonalnie
Zmywanie naczyń przyprawia niektórych o dreszcze. Powodem takiego odruchu może być po prostu nieprawidłowo zaaranżowana strefa zmywania, która sprawia, że jest ona nieatrakcyjna wizualnie i...
Czytaj więcej