Chałka z migdałami i żurawiną
To słodkie i puszyste ciasto drożdżowe z dodatkiem bakalii. W różnych regionach Polski przybiera inny kształt, ale najczęściej ma formę podłużnego wałka lub zaplecionego warkocza....
Czytaj więcej
Jajka faszerowane chrupiącymi ziarnami
Składniki: 8 jajek 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland 4 gałązki tymianku 5 korniszonów 50 g pieczarek Sól i pieprz do smaku Jajka...
Czytaj więcej
Kolorowa sałatka z orzechami pekan
Składniki: 2 garści miksu sałat 1 garść rukoli 8 jajek przepiórczych 1 mała czerwona cebula 70 g orzechów pekan Bakalland 50 g Chrupiącej...
Czytaj więcej
Wołowina wolno pieczona z sosem serowo-chrzanowym
Składniki: 1,5 kg wołowiny pieczeniowej (udziec) 1 łyżka ziół prowansalskich ¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 2 gałązki rozmarynu 4 ząbki czosnku 3 łyżki...
Czytaj więcej
Babka keksowa z masą kajmakową i orzechową kruszonką
Składniki na ciasto: 1 jajko 200 ml mleka 3 łyżeczki brązowego cukru 2 opakowania drożdży instant Delecta 400 g mąki 80 g roztopionego masła...
Czytaj więcej
Grzanka z pesto bazyliowym
Składniki: duży pęczek świeżej bazylii 2 łyżki łuskanego słonecznika 100 g sera Nadbiebrzańskiego MSM Mońki 2 ząbki czosnku 150 ml oliwy z oliwek sól...
Czytaj więcej