Chałka z migdałami i żurawiną

To słodkie i puszyste ciasto drożdżowe z dodatkiem bakalii. W różnych regionach Polski przybiera inny kształt, ale najczęściej ma formę podłużnego wałka lub zaplecionego warkocza....


Czytaj więcej

Jajka faszerowane chrupiącymi ziarnami

Składniki: 8 jajek 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland 4 gałązki tymianku 5 korniszonów 50 g pieczarek Sól i pieprz do smaku   Jajka...


Czytaj więcej

Kolorowa sałatka z orzechami pekan

Składniki: 2 garści miksu sałat 1 garść rukoli 8 jajek przepiórczych 1 mała czerwona cebula 70 g orzechów pekan Bakalland 50 g Chrupiącej...


Czytaj więcej

Wołowina wolno pieczona z sosem serowo-chrzanowym

Składniki: 1,5 kg wołowiny pieczeniowej (udziec) 1 łyżka ziół prowansalskich ¼ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 2 gałązki rozmarynu 4 ząbki czosnku 3 łyżki...


Czytaj więcej

Babka keksowa z masą kajmakową i orzechową kruszonką

Składniki na ciasto: 1 jajko 200 ml mleka 3 łyżeczki brązowego cukru 2 opakowania drożdży instant Delecta 400 g mąki 80 g roztopionego masła...


Czytaj więcej

Grzanka z pesto bazyliowym

Składniki: duży pęczek świeżej bazylii 2 łyżki łuskanego słonecznika 100 g sera Nadbiebrzańskiego MSM Mońki 2 ząbki czosnku 150 ml oliwy z oliwek sól...


Czytaj więcej