Bezglutenowe ciasto drożdżowe – pachnące wypieki w dowolnej formie

Przepis na ciasto drożdżowe bez glutenu można wykorzystać na wiele sposobów. Z wyrobionego ciasta śmiało można upiec duży placek, jak również podzielić ciasto na mniejsze...


Czytaj więcej

Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem

Gryczane naleśniki ze szpinakiem, fetą i hummusem to świetne urozmaicenie codziennego menu w ciekawe i oryginalne danie. Naleśniki można zwijać i serwować na wiele sposobów....


Czytaj więcej

Szybka zebra

Składniki: - 3 łyżki kakao - 4 jaja - 150 g mleka - 175 g masła - 1 opakowanie ciasta jogurtowego Delecta   Sposób przygotowania: Krok...


Czytaj więcej

Domowe nachos z pastą z bakłażana

Składniki: 1 opakowanie pasty z bakłażana marki Jasmeen 2 łyżki oliwy z oliwek 200 g mąki kukurydzianej 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka...


Czytaj więcej

Bruschetty z hummusem, serem mozzarella i suszonymi pomidorami

Składniki: ½ opakowania hummusu marki Jasmeen 2 duże bagietki 1 duża mozzarella 1 duże opakowanie suszonych pomidorów 1 świeża bazylia suszona słodka papryka...


Czytaj więcej

Cebularze drożdżowe z kremowym serem Hochland i makiem

Pełne aromatu pieczonej cebulki, ciepłe i puszyste – drożdżowe cebularze nie mają sobie równych w kategorii zimowych przekąsek. Tradycyjne cebularze zyskają zupełnie nowy wymiar smaku,...


Czytaj więcej