Naleśniki kokosowe z liczi
Liczi ze względu na krótki czas przydatności do spożycia (już po kilku dniach potrafi się psuć) jest trudne w transporcie i sprzedaży w krajach, w...
Czytaj więcej
Stir- fry z kurczaka
Stir- fry to azjatycka technika smażenia składników w wysokiej temperaturze, ale przez krótki czas (zaledwie kilka minut). Istotą tej techniki są cienko pokrojone produkty –...
Czytaj więcej
Ciasto marchewkowe - sprawdzony przepis na pyszny wypiek
Marchew biała, fioletowa i pomarańczowa. Kiedyś niedocenione warzywo, a dziś niezastąpiona bomba witaminowa obecna w każdej kuchni. Od pokoleń wykorzystywana jako podstawowy składnik zup czy surówek,...
Czytaj więcej
Aksamitne curry rybne z serkiem kremowym
Składniki: 500 g filetów rybnych 4 łyżki oleju kokosowego 1 cebula 1 papryczka chili (czerwona lub zielona) 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka świeżego tartego...
Czytaj więcej
Pierogi z jagodami z pysznym kremowym sosem z ziarenkami wanilii
Pierogi z owocami kojarzą się zazwyczaj z latem, wakacjami i kuchnią babci, czyli wszystkimi przyjemnościami za którymi często tęsknimy w czasie jesienno-zimowych miesięcy. Warto sięgnąć...
Czytaj więcej
Waniliowa tarta z figami
Przepis poleca Robert Muzyczka szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy Porcje: 1 blaszka/ Czas: 45 minut Poziom trudności: Średni Składniki na ciasto: -...
Czytaj więcej