Przepis na aromatyczną i sycącą zupę grzybową z pysznymi, aromatycznymi uszkami wypełnionymi grzybami
Porcja na 3-4 os. Składniki: 1 szklanka suszonych grzybów – najlepiej podgrzybki lub prawdziwki. 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka kawałek pora kawałek selera...
Czytaj więcej
Pikantne ogórki
Składniki 1,5kg ogórków 750ml wody 2 łyżki cukru 1½ łyżka soli 200ml octu królewskiego KAMIS 2 łyżeczki chili KAMIS 1 łyżeczka ziaren gorczycy KAMIS...
Czytaj więcej
Kurki serowo tymiankowe pod ciastem francuskim
Składniki: 200 g świeżych kurek 1 łyżka masła 200 g serka topionego 100 ml słodkiej śmietanki 1 mały pęczek świeżego tymianku 100 g sera...
Czytaj więcej
Burgery w zdrowym rytmie slow
Burgery - kiedyś kojarzone wyłącznie z fast foodem, dziś stały się jednym z najmodniejszych i najbardziej kreatywnych dań. Pełne różnorodnych, świeżych dodatków, kolorowe i aromatyczne,...
Czytaj więcej
Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofu
Zaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym kolorze i kuszącym zapachu nie...
Czytaj więcej
Wybitnie aromatyczne Risotto Alla Milanese z Borowikami
Składniki: 40 g krojonych w plastry suszonych borowików Devaldano ryż do risotto (ważne, żeby nie był to zwykły ryż długoziarnisty) 100 g parmezanu pół...
Czytaj więcej