Pieczona kaczka z brzoskwiniami

Składniki: 1 puszka brzoskwiń marki Sandra 4 piersi z kaczki 2 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu ½ szklanki...


Czytaj więcej

Herbaciane tiramisu

Będzie doskonałym dodatkiem do gorzkiej herbaty. Słodki krem tiramisu połączony z nasączonymi mocną herbatą biszkoptami to idealne połączenie dla osób, które nie lubią przesłodzonych deserów....


Czytaj więcej

Czas na… porzeczkowe love – przepis na pyszną mrożoną herbatę!

Wszyscy kochamy jagody. Świeżo zerwane podjadamy podczas leśnych wędrówek lub zbieramy do słoiczków, by móc je później wykorzystać w kuchni. Możemy przyrządzić z nich pyszne...


Czytaj więcej

Mini sałatka z cieciorką i warzywami

Smak tej sałatki zawdzięczamy gotowanej cieciorce, która jest typowym składnikiem kuchni Bliskiego Wschodu. Ta mała strączkowa roślina to świetne źródło białka oraz błonnika, dlatego warto...


Czytaj więcej

Idealny przepis na fasolowe brownie z malinami i z… dodatkiem herbaty!

Składniki: Ciasto: puszka czerwonej fasoli 2 jajka 2 łyżki ksylitolu 4 łyżki gorzkiego kakao ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka oleju kokosowego Dekoracja:...


Czytaj więcej

Naleśniki z pastą z bakłażana, szynką i serem mozzarela

Naleśniki to ulubiony przysmak wielu dzieci. Te z pastą z bakłażana są nie tylko smaczne i zdrowe, ale i sycące. Pasta to produkt mało przetworzony,...


Czytaj więcej