Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofu

Zaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym kolorze i kuszącym zapachu nie...


Czytaj więcej

Konfitura z cebuli i Złotych owoców

Składniki: 1 kg cebuli 1 gałązka świeżego tymianku 2 łyżki oliwy 120 g Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland Sól i pieprz do smaku...


Czytaj więcej

Pasta z owocami – sposób na udany obiad

Jednym z dań cieszących się niezwykłą popularnością jest pasta, którą możemy podawać na różne sposoby. Jeśli lubimy mieszać wytrawne smaki ze słodkimi, to warto połączyć...


Czytaj więcej

Konfitura z jabłek i rodzynek z odrobiną cynamonu

Składniki: 1 kg jabłek 100 g Rodzynek luksusowych Bakalland 150 g Rodzynek bursztynowych Bakalland 1 łyżka cynamonu Pół szklanki wody 3 łyżki brązowego...


Czytaj więcej

Zupa grzybowa zabielana z ziemniakami

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.   Składniki: - Śmietana 18%%  (np. od „Piątnica”)    330g      - wywar kostno-jarzynowy                       2l - grzyby suszone                                       ...


Czytaj więcej

Koktajl warstwowy z malinami, mango i syropem imbirowym

Składniki (na 1 porcję): -maliny 50 g, - mango 50 g, - jogurt typu greckiego (np. od OSM PIĄTNICA 200 g), - syrop imbirowy ok....


Czytaj więcej