Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofu
Zaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym kolorze i kuszącym zapachu nie...
Czytaj więcej
Konfitura z cebuli i Złotych owoców
Składniki: 1 kg cebuli 1 gałązka świeżego tymianku 2 łyżki oliwy 120 g Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland Sól i pieprz do smaku...
Czytaj więcej
Pasta z owocami – sposób na udany obiad
Jednym z dań cieszących się niezwykłą popularnością jest pasta, którą możemy podawać na różne sposoby. Jeśli lubimy mieszać wytrawne smaki ze słodkimi, to warto połączyć...
Czytaj więcej
Konfitura z jabłek i rodzynek z odrobiną cynamonu
Składniki: 1 kg jabłek 100 g Rodzynek luksusowych Bakalland 150 g Rodzynek bursztynowych Bakalland 1 łyżka cynamonu Pół szklanki wody 3 łyżki brązowego...
Czytaj więcej
Zupa grzybowa zabielana z ziemniakami
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy. Składniki: - Śmietana 18%% (np. od „Piątnica”) 330g - wywar kostno-jarzynowy 2l - grzyby suszone ...
Czytaj więcej
Koktajl warstwowy z malinami, mango i syropem imbirowym
Składniki (na 1 porcję): -maliny 50 g, - mango 50 g, - jogurt typu greckiego (np. od OSM PIĄTNICA 200 g), - syrop imbirowy ok....
Czytaj więcej