Kanapki z pastą z zielonego groszku

Składniki: 400 g zielonego groszku z puszki marki Sandra 50 g ziaren słonecznika 1 ząbek czosnku 10 listków świeżej mięty 2 łyżki oliwy...


Czytaj więcej

Sałatka brokułowa z winogronami

Składniki: - brokuły świeże                                              2 szt. - winogrona czerwone                                  150g - boczek wędzony                                          100g - cebulka prażona                                         2 łyżki - migdały całe50g - Śmietana 22%...


Czytaj więcej

Wrap z tortilli z hummusem, cukinią i pomidorami

Składniki: 5 łyżek hummusu marki Jasmeen 2 placki tortilli marki Sandra 1 mała cukinia 1 łyżeczka suszonego oregano 1 pomidor garść roszponki garść...


Czytaj więcej

Idealny przepis na fasolowe brownie z malinami i z… dodatkiem herbaty!

Sezon na maliny trwa! Ich walory smakowe są niepowtarzalne, a  mnogość zastosowań w kuchni pozwala na niemal nieograniczoną kreatywność w tym zakresie. Pyszny malinowy sok?...


Czytaj więcej

Na upalne dni – mrożona kawa czy herbata?

Latem, gdy temperatura sięga 30 stopni Celsjusza, często zastanawiamy się,w jaki sposób najlepiej nawodnić organizm.Szkodliwość słodkich napojów gazowanych jest większości z nas doskonale znana, stąd...


Czytaj więcej

Makaron ze szparagami w sosie śmietanowym

Składniki: 250 g makaronu farfalle (kokardki) 250 g białych szparagów 250 g zielonych szparagów 5 pomidorków koktajlowych 2 łyżki śmietany 36% szczypta świeżo mielonego...


Czytaj więcej