Zimowa bomba witaminowa
Królewskie bakalie – miechunka peruwiańska, znane też jako physalis – od wieków uprawiane są w słonecznych rejonach Ameryki Południowej. Owoce zachwycają nie tylko swoim wyglądem,...
Czytaj więcej
Zapiekanka curry z kaszą kuskus i rodzynkami
Składniki: 2 szklanki kaszy kuskus 100 g Rodzynek bursztynowych Bakalland 40 g sera koziego Sól i pieprz do smaku 2 łyżeczki curry Pół...
Czytaj więcej
Rozgrzewająca zupa z soczewicy z orzechami włoskimi
Składniki: 0,5 kg boczku wędzonego Szczypta soli 3 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe 5 ziarenek pieprzu 1 łyżeczka kolendry 2 marchewki 1...
Czytaj więcej
Figa - słodka naturalna przekąska i dodatek do potraw
Owoce figowca znane są ze swojego słodkiego smaku i wyjątkowych wartości odżywczych. Figi są źródłem m.in. wapnia, potasu, magnezu, błonnika oraz wielu witamin. Świeże owoce...
Czytaj więcej
Chrupiące grzanki z caponatą ze Złotymi Owocami
Składniki: 2 duże bakłażany 100 ml oliwy 1 czerwona cebula 1 laska selera naciowego 2 puszki pomidorów 100 g zielonych oliwek 50 ml...
Czytaj więcej
Parpadelle z karpiem karmelizowanym w miodzie i soku z pomarańczy
Czas przygotowania: 30 minutPoziom trudności: średniSkładniki: ● Makaron Lubella Classic Gniazda Wstęgi 400g ● Filet z karpia 400g● Miód 2 łyżki● Goździki 4 sztuki● Ćwierć...
Czytaj więcej