Zimowa bomba witaminowa

Królewskie bakalie – miechunka peruwiańska, znane też jako physalis – od wieków uprawiane są w słonecznych rejonach Ameryki Południowej. Owoce zachwycają nie tylko swoim wyglądem,...


Czytaj więcej

Zapiekanka curry z kaszą kuskus i rodzynkami

Składniki: 2 szklanki kaszy kuskus 100 g Rodzynek bursztynowych Bakalland 40 g sera koziego Sól i pieprz do smaku 2 łyżeczki curry Pół...


Czytaj więcej

Rozgrzewająca zupa z soczewicy z orzechami włoskimi

Składniki:  0,5 kg boczku wędzonego Szczypta soli 3 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe 5 ziarenek pieprzu 1 łyżeczka kolendry 2 marchewki 1...


Czytaj więcej

Figa - słodka naturalna przekąska i dodatek do potraw

Owoce figowca znane są ze swojego słodkiego smaku i wyjątkowych wartości odżywczych. Figi są źródłem m.in. wapnia, potasu, magnezu, błonnika oraz wielu witamin. Świeże owoce...


Czytaj więcej

Chrupiące grzanki z caponatą ze Złotymi Owocami

Składniki: 2 duże bakłażany 100 ml oliwy 1 czerwona cebula 1 laska selera naciowego 2 puszki pomidorów 100 g zielonych oliwek 50 ml...


Czytaj więcej

Parpadelle z karpiem karmelizowanym w miodzie i soku z pomarańczy

Czas przygotowania: 30 minutPoziom trudności: średniSkładniki: ●  Makaron Lubella Classic Gniazda Wstęgi 400g ●  Filet z karpia 400g●  Miód 2 łyżki●  Goździki 4 sztuki●  Ćwierć...


Czytaj więcej