Amoniaczki – słodki wypiek z serca Kujaw!
Składniki na 1,5 blachy (ok. 40 ciasteczek) Biszkopt: 250 g mąki pszennej + więcej do posypania stolnicy 50 g miękkiego masła 70 g...
Czytaj więcej
Jesienny deser – ciasto dyniowe z migdałami
Składniki na kruche ciasto (możemy użyć gotowego) 200 g mąki 100 g masła z lodówki 2 łyżki zimnej wody Przepis na dyniowy mus...
Czytaj więcej
Cukinia faszerowana - przepis
Składniki (4 porcje): · 2 średnie cukinie · 500 g mięsa mielonego wołowego · 1 słoik pomidorów suszonych marki Ponti · 1 słoiczek kaparów marki...
Czytaj więcej
Sałatka pieczonej dyni i brukselki z orzechami pecan i żurawiną
Składniki 1 duża dynia Hokaido 0,5 kg brukselki 100 g żurawiny z sokiem z granatu Bakalland 70 g Orzechów pecan Bakalland 1 cytryna...
Czytaj więcej
Tosty z twarożkiem, marynowaną dynią i orzechami – idealne na śniadanie
Składniki na tosty 250 g białego twarogu 1 opakowanie jogurtu naturalnego 100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland Kilka kromek pełnoziarnistego pieczywa Kilka łyżek...
Czytaj więcej
Wegetariańskie faszerowane papryki z cieciorką i kaszą jaglaną
Składniki ½ opakowania cieciorki gotowanej (np. marki Jasmeen) 4 duże czerwone papryki 1 szklanka kaszy jaglanej 500 g pomidorów krojonych w kartonie 1 duża...
Czytaj więcej