Spaghetti z indykiem, brukselką oraz jajkiem
Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności: łatwy Ilość porcji: dla 4 osób Składniki: Makaron Lubella Spaghetti 300 g 4 jaja Cebula 100 g Brukselka...
Czytaj więcej
Zupa rybna biała
Składniki: - 200 ml kwaśnej śmietany 12% „Piątnica” - 150 ml słodkiej śmietanki 30% ,,Piątnica” - 1 ½ litra wody - 100g marchwi - 70g...
Czytaj więcej
Polędwica w winie podana na płatach lasagne z pesto i z fasolką
Składniki (3 porcje): · 1/2 kg polędwicy · 2 szklanki wina wytrawnego czerwonego · 1/3 op. makaronu lasagne marki Arrighi · 1 słoiczek pesto z...
Czytaj więcej
Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną
Składniki: 1 l wody 200 ml octu 100 g cukru 2 liście laurowe 3-4 ziarenka ziela angielskiego sól i pieprz w ziarnkach 0,5 kg...
Czytaj więcej
Orkiszowy Tort Karpatkowy
Karpatka jest ciastem idealnym. Urzeka delikatnym, pofalowanym ciastem i słodkim, rozpływającym się w ustach kremem. Jest wspaniała zarówno latem – podawana schłodzona niczym lody, jak...
Czytaj więcej
Naleśniki ze szpinakiem, serem żółtym i sosem serowo - śmietanowym
Składniki na ciasto naleśnikowe ze szpinakiem: - 300 ml mleka - 1 szklanka mąki pszennej - 1 jajko - sól, cukier do smaku - garść...
Czytaj więcej