Śledzie nadziewane suszonymi śliwkami i żurawiną
Składniki 6 płatów śledziowych 100 g żurawiny Bakalland 100 g śliwek suszonych Bakalland 3 łyżki miodu 1 szklanka soku z porzeczek 1 cebula...
Czytaj więcej
Zupa dyniowa z suszonymi śliwkami i morelami
Składniki 1 duża dynia (ok. 2 kg) 0,5 kg ziemniaków 2 duże marchewki 2 cebule 250 ml mleczka kokosowego 100 g śliwek suszonych...
Czytaj więcej
Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami i piklowaną cebulą
Składniki: 100 g polędwicy wołowej kilka marynowanych grzybów oliwa sól gałązka rozmarynu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 l wody 200 ml octu 100 g...
Czytaj więcej
Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu
Składniki: 3/4 kostki masła niesolonego 3/4 szklanki cukru 1 jajko 1 ½ szklanki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ½ łyżeczki zmielonych...
Czytaj więcej
Ciepła sałatka ziemniaczana z Karczkiem Dojrzewającym
Składniki: - Karczek Dojrzewający firmy Gzella 300g - małe ziemniaki 1kg - cebula 3 średnie sztuki - olej 2 łyżki - ocet jabłkowy 50ml -...
Czytaj więcej
Przepis na… migdały w wersji wytrawnej
Składniki: 50 g migdałów łuskanych Bakalland 50 g suszonej żurawiny Bakalland 1 awokado 150 g świeżych liści szpinaku 75 g rukoli 20 g chia...
Czytaj więcej