Śledzie nadziewane suszonymi śliwkami i żurawiną

Składniki 6 płatów śledziowych 100 g żurawiny Bakalland 100 g śliwek suszonych Bakalland 3 łyżki miodu 1 szklanka soku z porzeczek 1 cebula...


Czytaj więcej

Zupa dyniowa z suszonymi śliwkami i morelami

Składniki 1 duża dynia (ok. 2 kg) 0,5 kg ziemniaków 2 duże marchewki 2 cebule 250 ml mleczka kokosowego 100 g śliwek suszonych...


Czytaj więcej

Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami i piklowaną cebulą

Składniki: 100 g polędwicy wołowej kilka marynowanych grzybów oliwa sól gałązka rozmarynu 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 l wody 200 ml octu 100 g...


Czytaj więcej

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Składniki: 3/4 kostki masła niesolonego 3/4 szklanki cukru 1 jajko 1 ½ szklanki mąki ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ½ łyżeczki zmielonych...


Czytaj więcej

Ciepła sałatka ziemniaczana z Karczkiem Dojrzewającym

Składniki: - Karczek Dojrzewający firmy Gzella                300g - małe ziemniaki                                                   1kg - cebula                                                                   3 średnie sztuki - olej                                                                        2 łyżki - ocet jabłkowy                                                      50ml -...


Czytaj więcej

Przepis na… migdały w wersji wytrawnej

Składniki: 50 g migdałów łuskanych Bakalland 50 g suszonej żurawiny Bakalland 1 awokado 150 g świeżych liści szpinaku 75 g rukoli 20 g chia...


Czytaj więcej