Pulpety z tuńczyka i kaszy jaglanej z makaronem z cukinii
Składniki (3 porcje): · 3 słoiki tuńczyka marki Callipo · 1/2 szklanki kaszy jaglanej · 1 jajko (L) · skórka z 1 cytryny · 2...
Czytaj więcej
Smak dzieciństwa powraca! Oranżada Hellena w proszku
Czasy beztroskiego dzieciństwa dla wielu Polaków miały smak oranżady w proszku. Teraz ten oryginalny produkt powraca w nowej odsłonie. Oranżada Hellena w proszku to nowość...
Czytaj więcej
Bakłażanowe roladki
Składniki na 4 roladki: · 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g · 4 podłużne plastry bakłażana · 100 g sera ricotta · 50...
Czytaj więcej
Bruschetta z pastą pomidorową i bazylią
Składniki: pomidory suszone (np. marki Kuhne) pieczywo na grzanki – 5 sztuk 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek garść liści świeżej bazylii...
Czytaj więcej
Dressing – nieodzowny element każdej sałatki
Sałatki stanowią bardzo smakowite urozmaicenie codziennej diety. Przyrządzenie ich jest proste i nie wymaga skomplikowanych, kulinarnych umiejętności. Często jednak brakuje pomysłu na sos, który ożywi,...
Czytaj więcej
Mini wrapy z łososiem i ogórkiem
Składniki 4 korniszony (np. marki Kuhne) 3 placki tortilli 1 opakowanie serka śmietankowego 200 g wędzonego łososia 2 łyżki świeżego kopru przyprawy: sól i...
Czytaj więcej