Pulpety z tuńczyka i kaszy jaglanej z makaronem z cukinii

Składniki (3 porcje): · 3 słoiki tuńczyka marki Callipo · 1/2 szklanki kaszy jaglanej · 1 jajko (L) · skórka z 1 cytryny · 2...


Czytaj więcej

Smak dzieciństwa powraca! Oranżada Hellena w proszku

Czasy beztroskiego dzieciństwa dla wielu Polaków miały smak oranżady w proszku. Teraz ten oryginalny produkt powraca w nowej odsłonie. Oranżada Hellena w proszku to nowość...


Czytaj więcej

Bakłażanowe roladki

Składniki na 4 roladki: · 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g · 4 podłużne plastry bakłażana · 100 g sera ricotta · 50...


Czytaj więcej

Bruschetta z pastą pomidorową i bazylią

Składniki: pomidory suszone (np. marki Kuhne) pieczywo na grzanki – 5 sztuk 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek garść liści świeżej bazylii...


Czytaj więcej

Dressing – nieodzowny element każdej sałatki

Sałatki stanowią bardzo smakowite urozmaicenie codziennej diety. Przyrządzenie ich jest proste i nie wymaga skomplikowanych, kulinarnych umiejętności.  Często jednak brakuje pomysłu na sos, który ożywi,...


Czytaj więcej

Mini wrapy z łososiem i ogórkiem

Składniki 4 korniszony (np. marki Kuhne) 3 placki tortilli 1 opakowanie serka śmietankowego 200 g wędzonego łososia 2 łyżki świeżego kopru przyprawy: sól i...


Czytaj więcej