Comber jagnięcy z glazurowaną marchewką
Składniki: - 2 combry jagnięce (bez kości) - 1 łyżka stołowa mielonego kminku - 600 g marchwi- 8 zielonych cebulek - 100 g groszku -...
Czytaj więcej
Puszysty piernikowy deser z miodem i owocami
Składniki na 4 porcje
3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)
3 łyżki miodu
6 łyżek mleka w proszku
Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g
Czytaj więcej
Marynowane filety z makreli
Składniki: - 2 łyżki stołowe octu ryżowego - 20 ml naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman - 30 g świeżego imbiru - 2 ząbki czosnku- 1...
Czytaj więcej
Smażone steki z tuńczyka z dżemem z chili
Składniki na smażonego tuńczyka:
2 łyżki sosu marynaty Teriyaki Kikkoman
4 steki z tuńczyka po 150 g
2 łyżki oleju roślinnego
150 g rukoli
Czytaj więcej
Burgery z harissą
Składniki:- 250g mielonej wieprzowiny - ¼ łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki pasty harissa (np. marki Sandra)- sól i pieprz do smaku- 2 łyżki posiekanej...
Czytaj więcej
Grzanki z pastą harissa
Składniki:
3 łyżki pasty harissa (np. Harissa marki Sandra)
150g miękkiego masła
200 g sera mozarella
1 duża cebula
Czytaj więcej