Comber jagnięcy z glazurowaną marchewką

Składniki: - 2 combry jagnięce (bez kości) - 1 łyżka stołowa mielonego kminku - 600 g marchwi- 8 zielonych cebulek - 100 g groszku -...


Czytaj więcej

Puszysty piernikowy deser z miodem i owocami

Składniki na 4 porcje
    3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)
    3 łyżki miodu
    6 łyżek mleka w proszku
    Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g


Czytaj więcej

Marynowane filety z makreli

Składniki: - 2 łyżki stołowe octu ryżowego - 20 ml naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman - 30 g świeżego imbiru - 2 ząbki czosnku- 1...


Czytaj więcej

Smażone steki z tuńczyka z dżemem z chili

Składniki na smażonego tuńczyka:
2 łyżki sosu marynaty Teriyaki Kikkoman
4 steki z tuńczyka po 150 g
2 łyżki oleju roślinnego
150 g rukoli


Czytaj więcej

Burgery z harissą

Składniki:- 250g mielonej wieprzowiny - ¼ łyżeczki sody oczyszczonej - 2 łyżki pasty harissa (np. marki Sandra)- sól i pieprz do smaku- 2 łyżki posiekanej...


Czytaj więcej

Grzanki z pastą harissa

Składniki:
3 łyżki pasty harissa (np. Harissa marki Sandra)
150g miękkiego masła
200 g sera  mozarella
1 duża cebula


Czytaj więcej