Sernik nadziewany pierniczkami
Masa serowa:- 1 kg gotowego twarogu sernikowego lub twarogu 3-krotnie zmielonego- 4 jajka- 2,5 łyżki budyniu waniliowego- 3/4 szklanki cukru- 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub...
Czytaj więcej
Warkocz makowy
Składniki:
Farsz makowy:
850 g masy makowej Bakalland
100 g żurawiny z sokiem z granatu
Ciasto:
250 g mąki tortowej
50 g masła
Czytaj więcej
Świątecznie babeczki korzenne
Składniki:
125 ml mleka
200 g cukru
200 g mąki
150 g oleju słonecznikowego
Czytaj więcej
Ciasto kajmakowe z orzechami i daktylami
Składniki:
185 g masła
185 g mąki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka sody oczyszczonej
Czytaj więcej
Rozgrzewające przyprawy wyśmienicie smakują i leczą! Poznaj ich właściwości i skorzystaj z ich bogactwa
Okres jesienno-zimowy do czas wzmożonej podatności na przeziębienia. Aura jest nieprzewidywalna, występują duże wahania temperatur i nagłe załamania pogody, a układ immunologiczny zmuszony jest toczyć...
Czytaj więcej
W poszukiwaniu jakości i smaku – jak wybrać najlepszą wędlinę?
Już na sam widok soczystych szynek, delikatnych parówek i podwędzanych kiełbas wielu smakoszom cieknie ślinka. Jednak apetyczny wygląd to nie wszystko, gdyż często za smakowitą...
Czytaj więcej