Sernik nadziewany pierniczkami

Masa serowa:- 1 kg gotowego twarogu sernikowego lub twarogu 3-krotnie zmielonego- 4 jajka- 2,5 łyżki budyniu waniliowego- 3/4 szklanki cukru- 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub...


Czytaj więcej

Warkocz makowy

Składniki:  
Farsz makowy:
    850 g masy makowej Bakalland
    100 g żurawiny z sokiem z granatu
Ciasto:
    250 g mąki tortowej
    50 g masła


Czytaj więcej

Świątecznie babeczki korzenne

Składniki:
    125 ml mleka
    200 g cukru
    200 g mąki
    150 g oleju słonecznikowego


Czytaj więcej

Ciasto kajmakowe z orzechami i daktylami

Składniki:
    185 g masła
    185 g mąki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka sody oczyszczonej


Czytaj więcej

Rozgrzewające przyprawy wyśmienicie smakują i leczą! Poznaj ich właściwości i skorzystaj z ich bogactwa

Okres jesienno-zimowy do czas wzmożonej podatności na przeziębienia. Aura jest nieprzewidywalna, występują duże wahania temperatur i nagłe załamania pogody, a układ immunologiczny zmuszony jest toczyć...


Czytaj więcej

W poszukiwaniu jakości i smaku – jak wybrać najlepszą wędlinę?

Już na sam widok soczystych szynek, delikatnych parówek i podwędzanych kiełbas wielu smakoszom cieknie ślinka. Jednak apetyczny wygląd  to nie wszystko, gdyż często za smakowitą...


Czytaj więcej