Chleb z suszoną żurawiną z sokiem granatu
Składniki:- 300 g mąki żytniej razowej- 150 g mąki pszennej- 1 płaska łyżka soli- 3 łyżki zakwasu żytniego- 500 ml wody- 200 g Żurawiny z...
Czytaj więcej
Jesienne muffinki z suszoną żurawiną
Składniki:- 300 g mąki pszennej- 150 g cukru- 2 łyżki kakao- 100 g Żurawiny Bakalland- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 80 g roztopionego masła- 1...
Czytaj więcej
Kenchinjiru – japońska zupa jarzynowa
Składniki: - 100 g białej rzodkwi- 80 g marchwi- 60 g grzybów shiitake- 3 cebule dymki- 80 g tofu- 20 ml oleju roślinnego- 1 l...
Czytaj więcej
Krem grzybowy z serka topionego
Składniki:
5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100 g)
20 g suszonych podgrzybków
cebula
4 świeże pieczarki
Czytaj więcej
Zupa porowo-ziemniaczana
Składniki: - 1/4 szklanki masła lub margaryny- 2 duże pory, dokładnie umyte i posiekane- 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę- 4 szklanki bulionu z...
Czytaj więcej
Słoneczny smak witamin – naturalny sok z cytryn sycylijskich marki Limmi
Jesienne dni to doskonały czas, aby przygotować nasz organizm na nadejście zimy. Nic tak nie wzmocni naszej odporności jak bogate w witaminę C naturalne soki...
Czytaj więcej