Chleb z suszoną żurawiną z sokiem granatu

Składniki:- 300 g mąki żytniej razowej- 150 g mąki pszennej- 1 płaska łyżka soli- 3 łyżki zakwasu żytniego- 500 ml wody- 200 g Żurawiny z...


Czytaj więcej

Jesienne muffinki z suszoną żurawiną

Składniki:- 300 g mąki pszennej- 150 g cukru- 2 łyżki kakao- 100 g Żurawiny Bakalland- 2 łyżeczki proszku do pieczenia- 80 g roztopionego masła- 1...


Czytaj więcej

Kenchinjiru – japońska zupa jarzynowa

Składniki: - 100 g białej rzodkwi- 80 g marchwi- 60 g grzybów shiitake- 3 cebule dymki- 80 g tofu- 20 ml oleju roślinnego- 1 l...


Czytaj więcej

Krem grzybowy z serka topionego

Składniki:
    5 opakowań kremowego serka topionego MSM Mońki (100 g)
    20 g suszonych podgrzybków
    cebula
    4 świeże pieczarki


Czytaj więcej

Zupa porowo-ziemniaczana

Składniki: - 1/4 szklanki masła lub margaryny- 2 duże pory, dokładnie umyte i posiekane- 4 ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę- 4 szklanki bulionu z...


Czytaj więcej

Słoneczny smak witamin – naturalny sok z cytryn sycylijskich marki Limmi

Jesienne dni to doskonały czas, aby przygotować nasz organizm na nadejście zimy. Nic tak nie wzmocni naszej odporności jak bogate w witaminę C naturalne soki...


Czytaj więcej