Walentynkowy hummus z granatem

Mało który owoc tak mocno pobudzał fantazję starożytnych, jak soczysty i słodki granat. Za symbol płodności, długowieczności i bogactwa uważa się go do dzisiaj. W...


Czytaj więcej

Kwadraty z pesto i serem gouda

Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 1 opakowanie żółtego sera Hochland Gouda w plastrach posiekane migdały do posypania    pesto: 2 pęczki natki...


Czytaj więcej

Tortilla z krewetkami

Krewetki są nie tylko pyszne, ale również stanowią źródło wartościowego białka. Mają również niewiele kalorii więc doskonale sprawdzą się w diecie osób dbających o linię....


Czytaj więcej

Pasta z makreli

Makrela atlantycka i pacyficzna zaliczana jest do ryb o najmniejszej zawartości rtęci. Są to ryby tłuste, dzięki czemu ich spożywanie dostarcza naszemu organizmowi dobroczynnych kwasów...


Czytaj więcej

Serowy wieczór z przyjaciółmi! Czyli przyjemność, którą można się dzielić.

W ostatnim czasie popularne stały się przekąski typu finger food, które nie zaberają miejsca i nie wymagają użycia sztućów. Czy na wieczór z przyjaciółmi możemy...


Czytaj więcej

Ciasto z jabłkami w nowej, korzennej odsłonie.

Składniki: Jabłka Gala Bracia Sadownicy – słodkie i soczyste – 2-4 sztuki (według osobistych preferencji) 240 g miękkiego masła 2/3 szklanki cukru 4 jajka 1...


Czytaj więcej