Walentynkowy hummus z granatem
Mało który owoc tak mocno pobudzał fantazję starożytnych, jak soczysty i słodki granat. Za symbol płodności, długowieczności i bogactwa uważa się go do dzisiaj. W...
Czytaj więcej
Kwadraty z pesto i serem gouda
Składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego 1 opakowanie żółtego sera Hochland Gouda w plastrach posiekane migdały do posypania pesto: 2 pęczki natki...
Czytaj więcej
Tortilla z krewetkami
Krewetki są nie tylko pyszne, ale również stanowią źródło wartościowego białka. Mają również niewiele kalorii więc doskonale sprawdzą się w diecie osób dbających o linię....
Czytaj więcej
Pasta z makreli
Makrela atlantycka i pacyficzna zaliczana jest do ryb o najmniejszej zawartości rtęci. Są to ryby tłuste, dzięki czemu ich spożywanie dostarcza naszemu organizmowi dobroczynnych kwasów...
Czytaj więcej
Serowy wieczór z przyjaciółmi! Czyli przyjemność, którą można się dzielić.
W ostatnim czasie popularne stały się przekąski typu finger food, które nie zaberają miejsca i nie wymagają użycia sztućów. Czy na wieczór z przyjaciółmi możemy...
Czytaj więcej
Ciasto z jabłkami w nowej, korzennej odsłonie.
Składniki: Jabłka Gala Bracia Sadownicy – słodkie i soczyste – 2-4 sztuki (według osobistych preferencji) 240 g miękkiego masła 2/3 szklanki cukru 4 jajka 1...
Czytaj więcej