Bezglutenowy makowiec

Składniki: Ciasto: 1 opakowanie (500g) bezglutenowej mieszanki do wypieku ciast lub mąki pszennej (wersja z glutenem) 150g rozpuszczonego masła 4 jajka 3 łyżki cukru...


Czytaj więcej

Paszteciki z pieczonym pasztetem

Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g drożdży świeżych, pokruszonych 200 g masła, pokrojonego na kawałki 250 ml kwaśnej śmietany 18% 3 żółtka...


Czytaj więcej

Przepis: torcik figowo-piernikowy

Święta to idealny moment, aby sprawić rodzinie i przyjaciołom słodką przyjemność w postaci pysznego deseru. Przedstawiamy przepis na niebanalny torcik figowo-piernikowy, który idealnie...


Czytaj więcej

Przepis - Marchewkowy tort

Składniki na ciasto:250 g startej na drobnych oczkach surowej marchewki230 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia90 g drobnego cukru70 ml oleju rzepakowego 1...


Czytaj więcej

Chałka z migdałami i żurawiną

To słodkie i puszyste ciasto drożdżowe z dodatkiem bakalii. W różnych regionach Polski przybiera inny kształt, ale najczęściej ma formę podłużnego wałka lub zaplecionego warkocza....


Czytaj więcej

Jajka faszerowane chrupiącymi ziarnami

Składniki: 8 jajek 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland 4 gałązki tymianku 5 korniszonów 50 g pieczarek Sól i pieprz do smaku   Jajka...


Czytaj więcej