Pieczona cielęcina z serem żółtym
Składniki:- 1,2 kg cielęciny bez kości - 12 plasterków sera żółtego Edamskiego MSM Mońki - 2 łyżki oliwy- 0,5 l wody- szczypta ziela angielskiego, rozmarynu...
Czytaj więcej
Makaron z makiem i bakaliami
Składniki:
Międzybrodzki Makaron Wstążka – 250g
mak 100g
bakalie
Czytaj więcej
Grillowany filet z kaczki z zielonym purée i sosem czosnkowo – ziołowym
Składniki:- 4 piersi kaczki ze skórą- sól, pieprz do smaku- sos czosnkowo – ziołowy Tarsmak- 600 g ziemniaków- 150 g mrożonego szpinaku purée- 1 łyżka...
Czytaj więcej
Świąteczne śledzie z sosem czosnkowym
Składniki: - około 400 g filetów śledziowych a`la Matjas- ½ szklanki wody- ½ szklanki octu 10%- 1 średnia cebula- 10-12 ziarenek ziela angielskiego- 10-12 goździków-...
Czytaj więcej
Ciasto bakaliowe
Składniki:- 2/5 kostki do pieczenia Kasia (100g)- 2/3 szklanki cukru (160g)- 1 i 1/2 szklanki mąki (250g)- 1 łyżeczka proszku do pieczenia- 1 łyżeczka zmielonej...
Czytaj więcej