Na osłodę dnia: domowy afrodyzjak z czerwonymi bakaliami

Czekolada pobudza zmysły i sprawia, że od razu czujemy się lepiej. Dzięki niej jesteśmy pozytywnie nastawieni do świata i z optymizmem patrzymy w przyszłość. Dlatego...


Czytaj więcej

Sernik na słono z serem żółtym

Romantyczna kolacja przy świecach czy bombonierka pełna czekoladek w kształcie serca? Walentynkowe dylematy nie należą do najłatwiejszych. Na szczęście nie musimy decydować się tylko na...


Czytaj więcej

Babeczki brownie z malinami

Składniki: - 1 opakowanie babeczek brownie mocno czekoladowych Delecta - 1 jajo - 50 ml mleka - 75 g margaryny - 500 ml śmietany kremówki -...


Czytaj więcej

Leverpostej - duński pasztet z wątróbki z chrupiącymi grzankami

Składniki: wątróbka cielęca lub wieprzowa– 400 g surowy boczek – 200 g cebula – 1 średnia sztuka anchois – 4 – 5 filecików...


Czytaj więcej

Makaron z indykiem, szpinakiem i pastą harissa

Składniki: 3 łyżeczki pasty harissa marki Jasmeen 150 g makaronu tagliatelle 1 łyżka oliwy z oliwek 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 ząbek...


Czytaj więcej

Aromatyczny kompot z suszonych owoców

Orzeźwiający – wiosną i latem, rozgrzewający - zimą. Ten prosty napój, przygotowany z naszych ulubionych owoców, to doskonały sposób na chwilę przyjemności. Składniki: 2...


Czytaj więcej