Napar ze Złotych Owoców (miechunki peruwiańskiej)

Składniki: 60 g Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej) Bakalland 100 g Żurawiny Całe Owoce Bakalland Pół cytryny 3 plastry imbiru 1 łyżeczka startego kardamonu 1...


Czytaj więcej

Pieczone buraki nadziewane suszonymi morelami w tymiankowym sosie

Składniki: 6 dużych buraków 3 łyżki oliwy Sok z połowy cytryny Świeży tymianek 100 g Moreli Całe owoce Bakalland 1 ząbek...


Czytaj więcej

Burger z ciecierzycy z grillowanym bakłażanem i majonezem ztofu

Składniki: Na burgery: 1 puszka cieciorki marki Jasmeen ½ puszki kukurydzy marki Sandra 1 łyżeczka wędzonej papryki 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka suszonego...


Czytaj więcej

Crostini z małżami

Składniki: świeże małże (mogą być mrożone), najlepiej nowozelandzkie - 1 kg Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 kostka wino - 125 ml ząbek czosnku -...


Czytaj więcej

Sałatka z bobikiem serem feta i pomidorami koktajlowymi

Składniki: 1 opakowanie bobiku marki Jasmeen 10 pomidorów koktajlowych 200 g sera feta 1 ½ łyżeczki oliwy z oliwek 1 mała czerwona cebula...


Czytaj więcej

Gulasz rybny z dorsza

Składniki: biała ryba, np. dorsz - 200 g Fix Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr - 1 opakowanie łosoś - 200 g mule - 200 g...


Czytaj więcej