Tartaletki pistacjowe z sosem porzeczkowym

Składniki: pistacje obrane niesolone – 300 g śmietanka 30% - 200 ml cukier puder – 50 g serek mascarpone–200 g czerwone porzeczki obrane –...


Czytaj więcej

Chrupiące podudzia z Kurczaka Zagrodowego z warzywami

Składniki: 8 podudzi z Kurczaka Zagrodowego 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek przyprawy: sól, pieprz, tymianek, majeranek, słodka i ostra papryka...


Czytaj więcej

Pieczona kaczka z brzoskwiniami

Składniki: 1 puszka brzoskwiń marki Sandra 4 piersi z kaczki 2 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu ½ szklanki...


Czytaj więcej

Herbaciane tiramisu

Będzie doskonałym dodatkiem do gorzkiej herbaty. Słodki krem tiramisu połączony z nasączonymi mocną herbatą biszkoptami to idealne połączenie dla osób, które nie lubią przesłodzonych deserów....


Czytaj więcej

Czas na… porzeczkowe love – przepis na pyszną mrożoną herbatę!

Wszyscy kochamy jagody. Świeżo zerwane podjadamy podczas leśnych wędrówek lub zbieramy do słoiczków, by móc je później wykorzystać w kuchni. Możemy przyrządzić z nich pyszne...


Czytaj więcej

Mini sałatka z cieciorką i warzywami

Smak tej sałatki zawdzięczamy gotowanej cieciorce, która jest typowym składnikiem kuchni Bliskiego Wschodu. Ta mała strączkowa roślina to świetne źródło białka oraz błonnika, dlatego warto...


Czytaj więcej