Tartaletki pistacjowe z sosem porzeczkowym
Składniki: pistacje obrane niesolone – 300 g śmietanka 30% - 200 ml cukier puder – 50 g serek mascarpone–200 g czerwone porzeczki obrane –...
Czytaj więcej
Chrupiące podudzia z Kurczaka Zagrodowego z warzywami
Składniki: 8 podudzi z Kurczaka Zagrodowego 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy z oliwek przyprawy: sól, pieprz, tymianek, majeranek, słodka i ostra papryka...
Czytaj więcej
Pieczona kaczka z brzoskwiniami
Składniki: 1 puszka brzoskwiń marki Sandra 4 piersi z kaczki 2 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu ½ szklanki...
Czytaj więcej
Herbaciane tiramisu
Będzie doskonałym dodatkiem do gorzkiej herbaty. Słodki krem tiramisu połączony z nasączonymi mocną herbatą biszkoptami to idealne połączenie dla osób, które nie lubią przesłodzonych deserów....
Czytaj więcej
Czas na… porzeczkowe love – przepis na pyszną mrożoną herbatę!
Wszyscy kochamy jagody. Świeżo zerwane podjadamy podczas leśnych wędrówek lub zbieramy do słoiczków, by móc je później wykorzystać w kuchni. Możemy przyrządzić z nich pyszne...
Czytaj więcej
Mini sałatka z cieciorką i warzywami
Smak tej sałatki zawdzięczamy gotowanej cieciorce, która jest typowym składnikiem kuchni Bliskiego Wschodu. Ta mała strączkowa roślina to świetne źródło białka oraz błonnika, dlatego warto...
Czytaj więcej