Szlakiem śliwki. Dania inspirowane skarbami natury
We wrześniu w Polsce króluje śliwka, a wszystko dlatego, że 29 września przypada Dzień Śliwki! To moment, w którym na małopolskim Śliwkowym Szlaku, wpisanym na...
Czytaj więcej
Wszystkie smaki serów
Twardy, dojrzewający, miękki… od liczby rodzajów serów może naprawdę rozboleć głowa. Na świecie produkowanych jest bowiem aż 4 tys. ich typów, a w samej tylko...
Czytaj więcej
Lunch box pełen energii
Jesteśmy wygodni – lubimy mieć wszystko przygotowane wcześniej, w tym także posiłki. Nie mamy jednak czasu, by codziennie eksperymentować i w domowym zaciszu przyrządzać dania...
Czytaj więcej
Masz serce! - zadbaj o nie z olejem rzepakowym
W Polsce każdego dnia z powodu chorób układu krążenia umiera ok. 475 osób[1]. Co więcej, aż 20% tej liczby stanowią zgony przedwczesne czyli te, które...
Czytaj więcej
Migdał – doskonałość wprost z natury
Orzech, któremu bliżej do moreli niż do orzecha laskowego, uprawiany niemal na wszystkich kontynentach. Jest wykorzystywany jako cenne źródło witamin i minerałów zarówno w gastronomii,...
Czytaj więcej
Zdrowo, zdrowiej, najzdrowiej, czyli jak żyć by być fit
Polacy szturmem ruszają z kanap! Biegamy, jeździmy na rowerze, chodzimy na siłownię. Ruch to zdrowie i coraz bardziej się do tego przekonujemy. Jednak pamiętajmy również...
Czytaj więcej